Активности

СОУ Перо наков

Светски ден на аутизмот 

Одбележување на светскиот ден на аутизмот 2-ри Април , заедно со учениците од СОУ "Перо Наков" и ССОУ "Киро Бурназ"-Куманово 

56178710 2149088471844608 7853912823942873088 n56209501 2149088515177937 6360211803569389568 nПоказна вежба за укажување на прва помош

Волонтерите од Црвен крст на Република Македонија - општинска организација Куманово, на 02.04.2019 година го посетија нашето училиште и одржаа симулациска показна вежба пред ученици и наставнци за правилно укажување прва помош на повредени лица во холот на училиштето.

55892521 1358488290959294 5816003644318810112 n55897334 1358488217625968 3624274140883582976 n55945054 1358488220959301 1345257493105737728 n56352725 1358488470959276 1940038222251819008 n56526773 1358488437625946 8636151425107230720 n

55813609 1358488407625949 4580109968623009792 n 

" Европски квиз на парите "
 
Денеска 27.03.2019 година, учениците од прва година од нашето училиште учествуваа на националниот натпревар "Европски квиз на парите". Натпреварот беше организиран од страна на Народната Банка на Република Северна Македонија и Македонска Банкарска Асоцијација.
 
" Европски квиз на парите "
 

Денеска 13.03.2019 во нашето училиште беше организирано тестирање на ученици од прва година, за учество во Европскиот квиз на парите, организиран од страна на Народната Банка на Република Северна Македонија и Македонска Банкарска Асоцијација. Учениците кои постигнаа најдобар успех на првиот прелиминарен тест, директно се класифицираа за учество во вториот прелиминарен тест. Најдобрите од нив ќе учествуваат на Националниот квиз кој ќе биде организиран на Економскиот факултет во Скопје. Им посакуваме успех на нашите ученици кои ќе успеат да се класифицираат во финалните тестови.

 

55465126 318235985711748 7736390840708235264 n53728832 639093486570665 1871862488375492608 n53458210 794291830952014 7557449635434856448 n53625597 2204867556509025 6263733214464966656 n53586672 782185938833192 3187176281242337280 n 

Еко акција 

На ден 06. 03. 2019, еко одборот на нашето училиште предводен од наставникот Јулија Тодоровска Панева, заедно со 10 ученици учествуваа во еко акцијата која ја организираше ЈП "Чистота и зеленило". Акцијата беше спорведена на локацијата "Даштев рид" каде што беше извршено пошумување на оголените предели. 

 

 

53184593 2003607099944528 4808716771253026816 n 153218965 1101441916725708 8663433645781942272 n53246894 388101248434844 2306436264456355840 n 153850152 564050517338842 5055986765857292288 n 154414027 324888948161473 3723213351111622656 n 1Обука на тема: " Кариерно советување на лица со попреченост"

Претставници од нашето училиште, минатата недела учествуваа на тридневна обука за "Кариерно советување на лицата со попреченост" како дел од проектот „Инклузивни партнерства во заедниците“финансиран од Европската Комисија, преку Европскиот инструмент за демократија и човекови права.

Активностите на обуката беа насочени кон поддршка на заинтересирани и ангажирани установи за градење капацитети за пружање индивидуално кариерно советување на деца и млади со попреченост во и надвор од образовниот процес, преку советодавна поддршка, проценка на способностите и потребите, поставување на краткорочни и долгорочни цели, истражување на можностите за вработување и подготвување на индивидуализиран кариерен план. На обуката од нашето училиште присуствуваа дефектологЛенче Јовановска и наставник Годана Ж.Стојановска52796977 307697216440000 8938629874227085312 n53046578 265537864335497 2900126759104020480 n 

52699458 309537089626716 1906599904692666368 n

Посета на учениците од СОУ “Перо Наков” на Халбанк АД Скопје, филијала Куманово

Наставник: Габријела Јакимовиќ

akt1  akt2 

 

Посета на сметководствено биро-Сметководство “во живо”

Ученици од II-3 во посета на сметководствено биро.
Сметководство “во живо”.
Наставник – Близнаковска Доцевска Ивана

akt3  akt4 
Copyright © 2017 Elkom Grup | web design | hosting solutions. All rights reserved.

Search